Sunday, August 23, 2015

Herbal Blend

anda mengalami masalah seperti berikut:
 • Ruam
 • Parut jerawat atau demam campak
 • Tumit pecah
 • Lemak berlebihan
 • Kulit kering
 • Eczema
 • Gigitan nyamuk
 • Gatal-gatal

Herbal blend multipurpose cream ada jalan penyelesaiannya. satu tube yang ada pelbagai kegunaan dan manfaat. ianya dingin pada kulit, diekstrak daripada herba semulajadi yang terpilih. krim ini tidak berminyak malahan mudah meresap ke dalam kulit. aroma krim ini yang menenangkan pasti disukai ramai. mudah digunakan dan senang dibawa kemana-mana. herbal blend sesuai untuk semua golongan termasuk bayi kerana ianya tidak mengandungi steroid. ianya berkesan dan halal digunakan.
menghilangkan ruam pada bayi
 • mengecutkan jerawat
 • melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
 • menghilangkan parut termasuk campak dan chicken pox
 • menyelesaikan masalah kulit gatal
 • memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
 • menghilangkan ruam pada bayi
 • sebagai losyen untuk kegunaan harian


Zinc Complex


Zinc Complex Shaklee

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk Alfafa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh badan kita. Zinc sesuai untuk pemgambilan jangka panjang kerana ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh badan.Kelebihan Zinc Complex

Mengaktifkan 200 jenis enzim
Zinc berkebolehan menggabungkan DNA,RNA dan protin seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh badan kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

Membentuk kolagen
Membantu pembentukkan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

Memperbaiki diabetes
membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

Bintik putih pada kuku
Bintik putih di kuku adalah tanda kekurangan zinc yang boleh meyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

Mempertingkatkan sistem imun
Membantu pengeluaran kalenjar thymus. kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
mempercepatkan pemulihan luka

Mempercepatkan pemulihan luka
Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran. Pemulihan luka selepas pembedahan, memperbaiki alergi pada kulit. Sesuai untuk wanita yang baru lepas bersalin kerana zinc mampu membantu penyembuhan luka dalaman dan luaran.

Memperbaiki masalah prostat
Zinc dapat melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan meyembuhkan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

Kemampuan seks lelaki
Pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten serta meninggikan kadar kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

Ovulasi Wanita
Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan ketahanannya.

Memperbaiki radang kulit
Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tabletsdapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

Mengekalkan deria bau
Membantu mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau)

Zinc adalah khazanah lelaki
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan yang penting dalam organ seks lelaki. Difiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang lemah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra- matang dan keguguran rambut. Oleh yang demikian zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.