Tuesday, August 25, 2015

Vitamin C plus


Sustained Release Vitamin C 500mg

Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk biji nya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam badan kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin c di dalam 2 tablet vitamin shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablets mengandungi 120mg bioflavonoid. Untuk pengetahuan anda, 25% bioflavonoid diekstrak dari kulit buah yang juga dikenali sebagai vitamin c complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh badan kita.

KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE

  • Sustained Release - Vitamin C Shaklee diformulasi dalam bentuk 'sustained release'. Ia bermaksud kandungan vitamin c di dalam tablet ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Sebiji vitamin c shaklee mengandungi 500mg vitamin c dan ia akan dilepaskan sedikit demi sedikit iaitu 100mg untuk setiap jam.

tanjong malim, upsi, proton city, slim river, kalumpang, hulu bernam, taman bahtera, keliang, kampung kelawar
Satu botol Sustained Release Vitamin C Plus mengandungi 180 tablets.
Satu tablet mengandungi 500mg vitamin c.
Vitamin c shaklee merupakan vitamin larut air yang bermaksud, 
sebarang lebihan yang tidak digunakan oleh badan kita akan dibuang
 melalui sistem perkumuhan iaitu air kencing

  • Sangat bagus kerana vitamin c mudah terhapus dalam keadaan tertentu, contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan lain-lain maka vitamin c dalam badan boleh musnah.
  • Vitamin c merupakan vitamin larut air. Ini bermakna jika terdapat lebihan vitamin c dalam satu-satu masa ia akan dikeluarkan dari badan kita melalui sistem perkumuhan seperti peluh dan air kencing. Jadi, dengan formulasi 'sustained release' ini, vitamin c dalam badan kita dapat bekalan secara berterusan.
  • Memerangi kanser. Vitamin C adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu melawan radikal bebas sebelum ia mnyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan kulit. Ambil vitamin c setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen.*pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Peningkatan sisten imun- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman. mengukuhkan sistem imun dan mengurangkan simptom flu dan selsema.