Monday, December 28, 2015

Alfafa Complex Shaklee

Alfafa kaya dengan pelbagai nutrisi
alfafa shaklee kaya nutrisi,alfafa rawat resdung,alfafa rawat gout,jomshat.blogspot.my,pengedar sah shaklee upsi,pengedar sah shaklee tanjong malim,pengedar sah shaklee slim river,pengedar sah shaklee kalumpang,pengedar sah shaklee keliang,pengedar sah shaklee hulu bernam,pengedar sah shaklee kalumpang,pengedar sah shaklee taman bahtera,pengedar sah shaklee proton city,0134945888
Alfafa Complex Shaklee
Diperbuat daripada tanaman alfafa (medicago sativa)  secara organik di California yang bebas dari pestisid dan menggunakan bahan compos/baja yang bebas kimia.

Dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfafa

Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Wow!!!

Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak kerana daun alfafa yang dah matang kaya dengan klorofil

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950anAlfafa membantu merawat Gout??

Gout  merupakan satu penyakit yang semakin banyak menyerang rakyat Malaysia. Di kalangan orang dewasa penyakit ini sudah menular dengan rancak dan paling ramai yang menghidapinya ialah kalangan lelaki berusia lebih 40an. 

Namun ada antara kes gout juga menyerang lelaki berusia awal 30an. Menurut NIH (National Institutes of Health in America), gout telah menyerang kira-kira 2.1 juta penduduk di Amerika dan kerap di hadapi oleh lelaki berusia antara 40 – 50. Ia jarang berlaku pada kanak-kanak-kanak dan remaja.

Apa itu Gout?
Secara ringkasnya.........
Sakit gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca daripada pembentukan kristal asid urik di dalam cecair sendi ekoran daripada kandungan asid urik yang tinggi di dalam darah.

Sakit gout akan membawa rasa sakit yang ketara, terutamanya di sendi ibu jari kaki yang bengkak dan merah akibat daripada radang. Jika dibiarkan, ia akan merebak ke sendi-sendi lain sementara menyebabkan hakisan pada permukaan dalaman sendi dan tumbuhnya tophi gout yang keras pada permukaan kulit.

Alfalfa dan Gout
Alfalfa dikatakan mengandungi tahap purines yang tinggi yang boleh membantu mengurangkan penghasilan asid urik dalam badan.

Alfalfa berfungsi dengan membantu untuk meneutralkan dan mengurangkan tinggi paras asid urik dalam darah anda, ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan semulajadi. Jadi ia adalah satu pilihan yang sangat baik untuk melegakan gout.


PERINGATAN : Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) dan talesemia perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini. Ibu hamil juga tidak digalakkan ambil produk ini.
Nak mencuba produk Shaklee?? boleh terus hubungi saya
0134945888

** Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Saya dan keluarga adalah pengguna produk Shaklee. Jika anda mahu mengamalkan produk-produk Shaklee, jangan ragu-ragu untuk terus berhubung dengan saya Qurratu Ain 0134945888 dan anda akan mendapat konsultasi percuma dari saya.

0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain