Tuesday, August 4, 2015

HERBAL BLEND


HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM

Krim serbaguna yang harus dimiliki semua orang. Boleh juga digunakan untuk merawat ruam pada badan bayi anda. Saya sendiri menggunakan krim ajaib ini untuk bayi saya. Hasilnya begitu menakjubkan. Setiap kali muncul ruam pada badan anak-anak ,saya akan segera sapu sedikit untuk kelegaan cepat. Apa yang paling best tentang krim ini ialah, ianya boleh digunakan untuk seisi keluarga. Mari kita lihat kandungan bahan  semula jadi yang terdapat dalam herbal blend ini

ROSEMARY LEAF
Musuh bagi serangga seperti nyamuk, 
lalat, kumbang, ulat dan lintah

HORSE CHESNUT SEEDS
Merawat elergi pada kulit,
 ekzema


CHAMOMILLA RECUTITA
Baik untuk kulit sensitif, 
mengurangkan kemerahan pada kulit,
 melegakan keradangan (jerawat, melecur, ruam),
 anti radang dan antiseptik


SAGE LEAF
Merawat masalah dan jangkitan kulit,
 gigitan serangga
 YARROW
Menyembuhkan luka,
 selesema dan demam


cuma rm 27 untuk seisi keluarga
que 0134945888

set kurus

set kurus shaklee
omega + lechitin

omega

jom kurus dengan omega shaklee

kulit mulus dengan b-complex

amalkan seawal 5 tahun

B-Complex

B-Complex Shaklee

Mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua lapan komponen ini perlu ada pada vitamin B untuk mendapatkan keseimbangan dan kesan yang sempurna. kekurangan atau kelebihan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam badan. Vitamin B adalah vitamin larut air. Apakah yang dimaksudkan dengan larut air? Vitamin larut air bermaksud, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya akan disingkirkan melalui sistem pencernaan. Jadi kita tidak perlu risau untuk mengambil vitamin B-Complex setiap hari. 


Manfaat utama B-Complex kepada tubuh badan kitamanfaat vitamin B-Complex


  1. Menukar makanan kepada tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak, kerbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan.
  2. Melawan tekanan - memastikan kesihatan saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  3. Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  4. Memperbaiki masalah rambut beruban dan masalah keguguran rambut
  5. Mencegah Anemia -membantu pembentukkan sel darah merah yang sihat
  6. Meredakan senggugut 
  7. Mencegah perlcche dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau
  8. Sebagai Detoksifikasi

alfala complex 2

Selain itu, alfalfa juga baik diamalkan oleh ibu yang menyusukan anak

Supplement untuk kesihatan berpanjanganMakanan Tambahan untuk KesihatanEvolusi teknologi dalam bidang farmaseutikal membawa banyak perubahan dalam kehidupan manusia. Tahap kesihatan manusia semakin meningkat sejak evolusi farmaseutikal. Manusia pula semakin menyedari kesihatan yang sempurna sangat penting untuk menjamin kehidupan yang bahagia. Tubuh yang sihat akan membawa kepada  kecantikan dalaman dan seterusnya kecantikan luaran.


Makanan tambahan atau supplement adalah berbeza dengan ubat-ubatan yang didapati daripada klinik atau hospital. Ubat-ubatan daripada tempat tersebut dibuat daripada bahan kimia untuk menyembuhkan penyakit atau mengurangkan kesakitan. Tidak dinafikan pengambilan ubat-ubatan mampu menyembuhkan penyakit tetapi kadangkala memerlukan kos rawatan yang tinggi. Berbeza dengan pengambilan makanan tambahan. Makanan tambahan mampu mencegah penyakit malah meningkatkan tahap kesihatan. Umpama, “A tablet of supplement keep doctor away.”


Disebabkan tahap kesedaran terhadap kepentingan kesihatan yang baik semakin meningkat, pengambilan makanan tambahan (supplement) seakan-akan sudah menjadi gaya hidup kebanyakan pengguna moden hari ini. Sama ada dalam bentuk pil, kapsul, tablet, serbuk, cecair, semua berasaskan sebab yang sama, demi kecergasan atau kecantikan tubuh badan. Trend ini bukan sahaja dapat dilihat dikalangan wanita malah turut melibatkan golongan lelaki. Ini jelas membuktikan kesihatan merupakan sesuatu yang sangat penting dalam kehidupan.

Sebagai seorang yang sentiasa sibuk menguruskan keluarga, saya menyedari kesihatan sangat penting untuk memastikan keluarga sentiasa diberi perhatian. Saya tidak dapat membayangkan keadaan keluarga dan kerjaya jika saya jatuh sakit. Suatu hari ketika melayari internet saya terbaca satu artikel mengenai makanan tambahan Shaklee. Saya tertarik dengan testimoni para pengguna dan bahan-bahan yang digunakan dalam makanan tambahan tersebut. Kebaikan pengambilan makanan tambahan Shaklee juga menarik minat saya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai makanan tambahan ini. Shaklee bukan sahaja untuk orang dewasa malah kanak-kanak juga boleh mengambil makanan tambahan ini. kenapa saya memilih Shaklee?? itu semua akan saya huraikan pada entry yang akan datang..

Jumpa lagi...