Tuesday, December 15, 2015

Garlic Shaklee


Khasiat Bawang Putih

Bawang putih mempunyai banyak manfaat dalam kehidupan kita seharian. Bawang putih seringkali kita kenal sebagai rempah dalam masakan dan sudah terkenal di seluruh dunia. Ia juga popular dijadikan herbal kerana kemampuannya dalam mencegah kanser.


Akan tetapi, aroma atau baunya yang menyengat membuatkan tanaman ini jarang dimakan secara langsung, melainkan hanya sebagai bumbu/rempah dalam masakan. Baunya yang agak busuk dan menyengat membuatkan kita tidak tahan untuk makan begitu sahaja.khasiat bawang putih,khasiat garlic,ubat anti kanser,pengedar sah shaklee upsi,pengedar sah shaklee tanjong malim,pengedar shaklee slim river,pengedar shaklee kalumpang,pengedar shaklee taman bahtera,pengedar shaklee hulu bernam,jomshat.blogspot.my,0134945888
bawang putih/garlic


Bawang putih merupakan tanaman yang telah digunakan sejak zaman mesir kuno, kandungan allicin yang terdapat dalam bawang putih merupakan salah satu zat yang digunakan sebagai ubat. Allicin merupakan salah satu komponen biologis aktif yang paling utama dan besar kandungannya dalam bawang putih. Apa fungsi dari allicin ini ????? ia merupakan zat anti bakteria yang terkandung dalam bawang putih. tapi bukan semua orang suka dengan bau bawang putih kan...tapi dengan kecanggihan teknologi sekarang kita dapat khasiat bawang putih ini dalam 1 tablets yang mudah ditelan...


Garlic Shaklee diperbuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA pada musim panas. dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% allicin aktif serta dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau bawang.

Garlic,Spearmint & Rosemary


Manfaat Utama Garlic
  1. mengandungi spearmint yang mampu meningkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.
  2. antibiotik yang selamat dan semulajadi kerana sifat garlic itu sendiri adalah antibiotik semulajadi. ia selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
  3. menghalang alergi iaitu penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus,alergi, asma, selesema serta hepatitis.
  4. mempertingkatkan sistem penghadaman
  5. merawat tekanan darah tinggi
  6. menurunkan kolestrol
  7. melindungi jantung dan menghalang strok
  8. mencegah kanser
  9. menstabilkan glukos di dalam tubuh kita
  10. mampu melindungi sel-sel darahNak mencuba produk Shaklee?? boleh terus hubungi saya
0134945888

** Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Saya dan keluarga adalah pengguna produk Shaklee. Jika anda mahu mengamalkan produk-produk Shaklee, jangan ragu-ragu untuk terus berhubung dengan saya Qurratu Ain 0134945888 dan anda akan mendapat konsultasi percuma dari saya.


0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain

No comments:

Post a Comment