Tuesday, January 5, 2016

Bersalin Normal Vs Bersalin secara Caesarean

Bersalin Normal Vs Bersalin secara Ceasar



normal or bedah...kau ghase??? hmmm dua dua pun sakit betul tak??? bagi saya lah normal or ceasar tu semua terserah kepada nasib badan la..saya anak pertama dan kedua bersalin secara pembedahan. anak pertama ceasar sebab..."pintu tak buka"kata doktor. time tu dah over due then takut baby lemas so emergency ceasar.... sakit tak terasa sebab bius habis. tapi...bila dah tersedar dan bius dah hbs...hohohoho...sangattttt la sakit. time tu rasa nak jerit kuat2 je. hari kedua doktor suh bangun juga supaya ada pergerakan dan kaki x kebas...dah hari kedua nak bangun dari katil pun x mampu...tapi kena kuat juga demi anak. kesakitan yang dialami buat sya serik dah nak beranak lagi...

serik...tapi...bila anak pertama dah umur 4 tahun, saya mengandung lagi...hmmm takut tu ada lg tapi apa boleh buat kan...dah rezeki Allah bagi..so..sepanjang kehamilan saya dibayangi ketakutan sakit bersalin yang ptama. mujur tak ada darah tinggi...so tekad dalam hati nak try bersalin normal la yang kdua..lgpun doktor pun cadang agar saya bersalin normal..walaubagaimanapun...........................kita hanya merancang Allah jua tentukan.... akhirnya doktor sahkan sya tak boleh bersalin normal sebab baby dijangka besaq yakni..lebih 4kg...punah harapan saya....tapi redha je la.... 11 september 2014  sekali lagi la saya dipotong untuk keluarkan baby..hehehe dan..yesss...baby boy i sangat2 besar hokey...4.56kg uolllssss dah mcm bby 2 bulan time baru lahir..haa hambik kau..tak tau makan apa blh jadi besaq gedabak dlm perot...hat kedua ni bius separuh badan je..dan masih terasa lagi time kena tarik buka perut. lepas yang kedua ni..memang saya sangat trauma dah. totally serikk. sakitnya tuhan je tau... so cukuplah dengan sepasang cahaya mata..
kadang kala pembedahan diperlukan untuk menyelamatkan nyawa si ibu atau bayi. dalam kes seperti ini tidak dinafikan pembedahan ialah jalan yang paling selamat

berbanding dengan bersalin secara normal, penjagaan bersalin normal semasa pantang pun lebih mudah (mengikut pengalaman kawan2). kalau pembedahan ni...kita kena banyak berhati2 sebab takut komplikasi atau jangkitan kuman kat luka. kita tak boleh bertungku, tak boleh berbarut...so memang sangat rumit la. so kepada yang berjaya bersalin secara normal tu..bersyukur la...dan kepada ibu ibu yang bersalin secara pembedahan tu, kena banyak bersabar sebab bukan kita minta pun nak dikerat2. hehehe. yang penting baby kita selamat lahir ke dunia kan... 

sekarang ni kita tak perlu bimbang sebab Shaklee menawarkan set bersalin yang terbaik (*lihat set berpantang shaklee). Ianya sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal mahupun secara pembedahan. dan diyakini selamat untuk di amalkan..





0134945888,0135050045,set bersalin Shaklee,set berpantang Shaklee,berpantang dengan Shaklee,penyembuhan luka bersalin yang berkesan,pengedar sah Shaklee tg malim,pengedar sah Shaklee tanjong malim,pengedar sah Shaklee tanjung malim,pengedar sah Shaklee upsi,pengedar sah Shaklee slim river,pengedar sah Shaklee hulu bernam,pengedar sah Shaklee behrang 2020,pengedar sah Shaklee proton city,pengedar sah Shaklee sungai dara,pengedar sah Shaklee kalumpang,pengedar sah Shaklee kkb,pengedar sah Shaklee kuala kubu baharu,pengedar sah Shaklee taman bahtera,pengedar sah Shaklee daerah mualim,pengedar sah Shaklee kota samarahan,pengedar sah Shaklee unimas,pengedar sah Shaklee kuching,pengedar sah Shaklee kuching,Shaklee murah,supplemen terbaik,supplemen Shaklee untuk kesihatan,supplemen terhebat masa kini,info kesihatan,kepentingan mengambil supplement,
normal vaginal delivery vs cesarean delivery




Nak mencuba produk Shaklee?? boleh terus hubungi saya
0134945888
** Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

Saya dan keluarga adalah pengguna produk Shaklee. Jika anda mahu mengamalkan produk-produk Shaklee, jangan ragu-ragu untuk terus berhubung dengan saya Qurratu Ain 0134945888 dan anda akan mendapat konsultasi percuma dari saya.


0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain
0134945888 Qurratu Ain